EA Academy & Training – Belajar Business Online Dengan Engku Helmy

Justin Kan: Kisah Jutawan tekno yang low profile

Suscribe Telegram Kami

dapatkan artikel terkini hanya di Telegram Channel EA Academy

Ini adalah Justin Kan. Tengok kepada gaya, takde rupa jutawan atau hartawan. 😂 Tapi inilah realiti dunia teknologi dan startup. Majoriti jenis tshirt dan rambut serabai haha. Justin Kan jual Twitch $1 billion kepada Amazon pada tahun 2014.

Salah seorang kenalan saya macam ni juga, jual company belas-belas juta RM tapi kereta pun tak ada. Naik grab jer memanjang haha. Rumah pun biasa jer. Bila borak dengan dia, jenis obses dengan idea, bukan dengan duit. Dia jenis company buat RM1 pun macam tu lah dia kerja, company buat RM1 juta pun, macam tu lah dia kerja.

Dia terus buat a few startup lagi selepas jual yang sebelum ni. Nampak sukses juga, dapat investment dari investor besar juga.

Pernah dia bagi pesanan, “Ly, selagi boleh hidup dengan komitmen kecil, kekalkan macam tu. Sebab bila dah ada komitmen tinggi, kita dah tak boleh nak explore banyak perkara, khususnya benda yang kita minat.

Berapa ramai orang yang berpotensi tapi ada komitmen tinggi. Akhirnya, idea letak tepi untuk kelangsungan hidup. Kalau yang kerja, akan terus akur cium tangan boss demi akhir bulan dapat gaji untuk selesaikan komitmen hidup

sumber FB Adly Mokhtar

Artikel Terkini

Kami Nak Bagi Hadiah PERCUMA

Dapatkan ebook ini bernilai RM39.99 secara PERCUMA sahaja.

 Klik Butang di bawah